open-navfaktor-logo
search
Unutarnje pitanje BiH
Britanski ambasador o "novim mogućnostima za formiranje vlasti", građani burno reagirali
Julian Reilly, ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini, na svom Twitter nalogu pisao je o formiranju vlasti u našoj zemlji nakon Općih izbora održanih 2. oktobra. 
22.11.2022. u 14:54
get url
text

Reilly je, kao što je javnosti poznato, zajedno sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Michaelom Murphyjem, podržavao je i visokog predstavnika Christiana Schmidta u odluci da nametne izmjene Izbornog zakona BiH i Ustava FBiH. 

- Specijalni izaslanik za Zapadni Balkan, ser Stuart Peach je ponovo u BiH. Postizborni period donosi nove mogućnosti za formiranje funkcionalnih vlada za dobrobit svih građana i zajednica u BiH. Puno posla još predstoji - napisao je Reilly, a njegova objava protumačena je kao otvoreno priznanje da se miješa u formiranje vlasti u BiH. 

 

Korisnici Twittera iz BiH prilično su burno reagirali na ove Reillyjeve riječi. 

- Naša dobrobit i britanska politika ne mogu u istu rečenicu. Kompromitovani ste, bez vjerodostojnosti.

 

- I šta sad hoćeš od nas? Od 2. oktobra glavni ste vi i vaši partneri iz HDZ-a. Trebali biste se početi ponašati u skladu s tim. Mi plaćamo porez, pa što vi ne popravljate rupe i ne gradite ceste? Gdje vam je nova vlada? Nastavi s tim, druže, plaćamo te.

 

- Odakle Vama pravo da Vi nešto odlučujete u tuđoj kući! Vrlo je nekulturno od vas Evropejaca! Nije Vam ovo Palestina, Vi to dobro znate kad ste nam ruke vezali devedesetih!"Don't dream dreams". 

 

- Oh, pa to je lijepo. Jeste li razgovarali o bilo kakvim planovima za provedbu daljnjih diskriminirajućih rasističkih zakona u Bosni?

 

- Ovo što vi radite zove se kolonijalizam.

 

- Je li podržavate kupovinu opozicije apartheidu u Engleskoj? Ne smiju se strani ambasadori petljati u formiranje vlasti. Ne smijete vi prekrajati volju bošnjačkog naroda. Ja sam nestranački tip, nikakvih interesa nemam, međutim to što pojedini ambasadori rade, SRAM VAS BILO!

 

- Wow! Impresionira me vaše licemjerje? "Normalna" vlada i rasistički Izborni zakon i zakon o apartheidu - gdje na svijetu to dvoje ide ruku pod ruku?!

 

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.