open-navfaktor-logo
search
Povrede opasne po život
Brutalno pretučen povratnik u Derventi, oglasio se ministar Hurtić
Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine dr. Sevlid Hurtić, danas je najoštrije osudio brutalni fizički napad na hrvatskog povratnika Marka Mišića iz naselja Brezici na području Grada Derventa, koji se sinoć dogodio u ovom naselju.
13.10.2023. u 18:58
get url
text

- Prema informacijama koje sam dobio od povratnika sa terena, ovaj povratnik je pretučen, zadobio je povrede opasne po život i nalazi se u bolnici u Slavonskom Brodu.

Brutalno je pretučen od nekoliko napadača, u pokušaju da ih spriječi da kradu drva iz njegove vlastite šume.

S obzirom na to da je policija, kako sam upoznat, privela napadače, pozivam nadležne institucije da što hitnije rasvijetle ovaj slučaj i procesuiraju odgovorne.

Nažalost, napad na povratnika Mišića, koji u naselju Brezici živi sa svojom suprugom, samo je jedan u nizu brutalnih napada na povratnike tokom ove godine.

Koristim se ovom prilikom da još jednom pozovem sve nadležne institucije da povratnicima obezbijede, prije svega, siguran i dostojanstven život, a što je i obaveza koja je sadržana u Anexu 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma - kazao je ministar Hurtić, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.