open-navfaktor-logo
search
Dali podršku
Čelnici srebreničke SDA, NiP-a i SBiH-a sa porodicom ispred čije kuće je bio incident: Vidjeli su zastave BiH i zapucali
Čelnici lokalnih organizacjia SDA, NiP-a i Stranke za BiH u Srebrenici posjetili su danas povratničku bošnjačku porodicu ispred čije kuće je pucano iz kolone na Badnje veče. 
08.01.2024. u 15:34
get url
text
Čelnici srebreničke SDA, NiP-a i SBiH u posjeti povratničkoj porodici
Čelnici srebreničke SDA, NiP-a i SBiH u posjeti povratničkoj porodici

VEZANI TEKST - Grujičić i pop Mlađenović okupili gomilu ispred PS Srebrenica, tražili puštanje privedenih za pucanje iz kolone

Alija Tabaković, predsjednik srebreničke SDA, kazao je da su željeli da ih obiđu i kažu da su s njima, te da se informišu šta se desilo.

- Tačno je šta su objavili mediji. Pri formiranju kolone ka Memorijalnom centru u organizaciji Srpske pravoslavne crkve (SPC), prošli su kroz Potočare. Vidjevši vlasnika kuće, koja je na sebi imala dvije zastave Bosne i Hercegovine, iz kolone je otvorio prozor i pucao u zrak. Porodica je bila na prozoru, muž, žena, dvoje maloljetne djece. To je izazvalo strah i paniku među djecom - prepričao je Tabaković. 

Kazao je da su dvojica uhapšenih prenoćila u Policijskoj stanici i danas su pušteni na slobodu. 

- U posjetu ovoj porodici došao sam ja, najprije kao građanin, i kao predsjednik Općinske organizacije, Sejdalija Suljić koji je predsjednik lokalne organizacije NiP-a i Begija Smajić iz Stranke za BiH, da im kažemo smo uz njih. To nije politička priča nego pitanje opstanka Bošnjaka u Srebrenici - istakao je Tabaković. 

VEZANI TEKST - Tursunović o incidentu u Potočarima: Mi iz SDP-a i NiP-a smo bili tu, nikakve probleme nismo vidjeli

Kazao je i da, a što je stav i Suljića, ono što je izjavio Salko Tursunović, predsjednik Skupštine općine Srebrenica, za Faktor, nema veze sa istinom, te da je ono što je rekao "naručeno od strane srpskih političkih stranaka". Tabaković je dodao da je ovo napad na povratnike, a Tursunović to želi ublažiti. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.