open-navfaktor-logo
search
Šef HDZ-a
Čović najavljuje: Sutra izbor Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH i imenovanje upravljačkih struktura FTV-a
Ne vidim kakvog smisla ima privremena mjera od bilo koga za odlučivanje Parlamenta o izboru sudije Ustavnog suda, rekao je Dragan Čović
AUTOR: N1
27.05.2024. u 15:19
get url
text
Dragan Čović
Dragan Čović
Dragan Čović, predsjednik HDZ-a, najavio da će se sutra Zastupnički dom Fedracije BiH baviti izborom Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine te upravljačkih struktura RTVFBiH.
Čović navodi da će Vukoja biti izabran te da apelacija Ustavnom sudu FBiH koju su podnijeli SDA, DF i Stranka za BiH neće ovo imenovanje dovesti u pitanje.
- Ne vidim kakvog smisla ima privremena mjera od bilo koga za odlučivanje Parlamenta o izboru sudije Ustavnog suda zato što se nekome sviđa ili ne sviđa - rekao je on, piše N1
O ovome bi se danas trebao očitovati Ustavni sud FBiH.
Kada je riječ o Radio-televiziji Federacije BiH Čović ponavlja da već više od deset godina ovaj javni servis nema legalnu upravu. Komentarisao je i rad BHRT-a iz kojeg su već zbog nedostatka novca ukinute određene emisije, a radnici koji nisu primili plaću najavili su proteste. Podsjetio je Čović da su BHRT-u dali određenu novčanu pomoć, ali da ta pomoć na nivou FBiH nije završena.
- Dio tog transfera nije ni realiziran trebao je biti realiziran kroz Vladu FBiH što se tiče FBiH i sad je opet tu neko nadmudrivanje do nas jer smo i to trebali završiti. Ključno pitanje je što bi sutra trebalo na dnevnom redu biti imenovanja i kada je u pitanju FTV, Nazdorni odbor, Upravni odbor, uredništvo i sve ono što ide sukladno zakonu - naveo je on.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.