open-navfaktor-logo
search
Tragedija u Brčkom
Dan žalosti u Federaciji BiH i Brčko distriktu
U Federaciji Bosne i Hercegovine i Brčko distriktu BiH danas je Dan žalosti zbog tragične smrti sedam osoba, koje su stradale u požaru u Brčkom. 
27.10.2021. u 08:02
get url
text

Vlada Federacije BiH je jučer na hitnoj, telefonski održanoj sjednici donijela Odluku o proglašenju 27. oktobra 2021. godine Danom žalosti u FBiH povodom ove tragedije.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama Vlade Federacije BiH i institucija Federacije BiH.

Na Dan žalosti ne mogu biti održavani programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Medijske kuće na teritoriji Federacije BiH su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Kako je obrazloženo, Odluka je donesena radi izražavanja saučešća i suosjećanja s porodicama sedam žrtava tragično stradalih u Brčkom, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Prethodno je gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić donio odluku o proglašenju 27. oktobra 2021. godine Danom žalosti na području Brčko distrikta BiH, zbog tragične smrti sedam sugrađana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.