open-navfaktor-logo
search
OV Novi Grad
Delalić: Podnio sam ostavku jer su Jurić i Biber tražili zapošljavanje članova porodice
Tajib Delalić podnio je danas ostavku na mjesto predsjedavajućeg Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo na koju je izabran 13. januara, a kao razlog naveo je opstrukcije određenog broja vijećnika u Općinskom vijeću koji žele ostvariti lične interese.
06.05.2021. u 16:13
get url
text

Kako je naveo u pismu, nakon što je konstituirano Općinsko vijeće i izabrani vijećnici Gradskog vijeća Drago Jurić (USD) i Bajro Biber (BOSS) počeli su iznositi zahtjeve za zapošljavanje u državnoj službi ili javnom sektoru članova porodice i stranačkih aktivista u zamjenu za njihovo dalje učešće u radu većine u Općinskom vijeću.

- Izigravajući tako mene i ostale kolege koji smo ih podržali prilikom izbora za vijećnike Gradskog vijeća, ova dvojica vijećnika blokirali su rad Općinskog vijeća. Prvo su u saradnji s klubom Naroda i pravde blokirali usvajanje Programa rada Vijeća, a zatim i oborili dnevni red treće radne sjednice Općinskog vijeća - naveo je Delalić.

Tvrdi da je vijećnik Bajro Biber u komisije Gradskog i Općinskog vijeća pored sebe predložio svog sina i kćerku i na općinskom i gradskom nivou, a  zahtijevao je i zapošljavanje sina u stalni radni odnos s visokom stručnom spremom u državnoj firmi.

Građane ja pozvao da im nikada više ne ukažu povjerenje na izborima, a istražne organe i Tužilaštvo da prate gdje će biti zaposlen Nedim Biber, sin vijećnika Bajre Bibera, kako bi se utvrdila trgovina utjecajem, saopćeno je iz službe Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.