open-navfaktor-logo
search
Jasan stav
Demokratska fronta TK: Za podršku novoj Vladi tražimo bezuvjetno usvajanje naših inicijativa
Demokratska fronta Tuzlanskog kantona će istrajati na svim inicijativama koje su podnijeli u Skupštini TK a koje se, između ostalog, odnose i na sramne odluke i neispunjavanje usvojenih inicijativa od sada već bivše Vlade TK, saopćili su iz Kantonalnog odbora DF-a TK.
16.02.2022. u 14:44
get url
text

Kako su naveli, bezuvjetno i u najkraćem mogućem roku zahtijevat će implementaciju sljedećih njihovih inicijativa i zahtjeva:

1. Stavljanje van snage odluke o povećanju plata i ostalih primanja izabranih zvaničnika, 

2. Izglasavanje izmjena i dopuna Porodiljske naknade majkama porodiljama (u iznosu od 1.000 KM),

3. Povećanje plaća svim radnicima u osnovnom i srednjem obrazovanju shodno razlici između posljednjeg povećanja i inicijative Kluba DF-a u iznosu od 18,5 posto

4. Povećanje naknade za oboljele od celijakije,

5. Sagledavanje mogućnosti povećanja boračkih naknada te naknada za nezaposlene demobilisane borce,

6. Nema postavljenja niti imenovanja zvaničnika koji ima potvrđenu optužnicu pred bilo kojim nadležnim sudovima,

7. Stavljanje van snage svih neustavnih i nezakonitih odluka bivše skupštinske većine i Vlade TK a koje bi u dogledno vrijeme imale nesagledive finansijske posljedice po Tuzlanski kanton u smislu plaćanja sudskih troškova po postupcima koji su pred nadležnim sudovima povodom toga pokrenuti.

- Nova Vlada Tuzlanskog kantona kao i mandatar će imati podršku Kluba Demokratske fronte samo ako ispuni ove naše navedene zahtjeve. Ovo su inicijative od kojih mi u Demokratskoj fronti nećemo odustati - zaključuju u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.