open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
DF: Skandalozna šutnja ministrice Turković na poruke sa UZP zasjedanja u Mostaru
Demokratska fronta poziva ministricu vanjskih poslova Biseru Turković da se očituje u vezi, kako tvrde UZP-ovskog, zasjedanja u Mostaru, s kojeg su ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman i premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković poslali poruke nepoštivanja države Bosne i Hercegovine.
18.03.2021. u 18:00
get url
text

- Potpuno je nedopustivo da ministar vanjskih poslova i premijer susjedne zemlje drže lekcije o tome kako treba urediti Izborni zakon Bosne i Hercegovine, posebno kada se ima u vidu da su njihove vizije potpuno identične rasističkim vizijama o nejednakoj vrijednosti glasova građana koje dolaze iz HDZ-a BiH. Izborni zakon BiH nije pitanje o kojemu će odlučivati zvaničnici Republike Hrvatske, pogotovo kada se ima u vidu njihovo oštro protivljenje provođenju presuda Evropskog suda za ljudska prava koje nimalo ne idu na ruku HDZ-u, niti je pitanje samo pojedinih etničkih stranaka u BiH. Izborni zakon se može mijenjati tek uz saglasnost svih političkih predstavnika građana u BiH - ističu iz ove stranke.

Šutnja koju ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković, već duže vrijeme prakticira u pogledu nasrtaja zvaničnika Republike Hrvatske na Bosnu i Hercegovinu i na stvari koje su unutrašnje pitanje Bosne i Hercegovine, je sklandalozna, i nedostojna funkcije koju Turković obnaša, navodi se u saopćenju DF-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.