open-navfaktor-logo
search
Član SNSD-a
Dodik će za savjetnika imenovati sina bivšeg komandanta logora za Bošnjake u Bijeljini
Predsjednik RS-a Milorad Dodik objavio je na Twitteru da će za svog savjetnika zaposliti Bojana Savića iz Bijeljine, sina bivšeg komandanta paravojne jedinice "Garda Panteri" Ljubiše Savića Mauzera.
30.03.2023. u 08:24
get url
text

- Danas sam razgovarao sa Bojanom Savićem iz Bijeljine, diplomiranim pravnikom, koji je sedam godina bio direktor kompanije "Nike" za jugoistočnu Evropu. Bojana ću imenovati za svog savjetnika jer on svojim radom, znanjem, energijom i solidnim iskustvom može puno doprinijeti RS-u. Kako je dugogodišnji član SNSD-a, pred Bojanom je uspješna politička karijera - napisao je Dodik.

Bojan Savić je sin Ljubiše Savića Mauzera, nekadašnjeg ratnog komandanta paravojne jedinice "Garda Panteri" iz Bijeljine koja je tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu usko sarađivala sa još jednom paravojnom jedinicom "Tigrovi" ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana. Mauzer je bio komandant prvog logora za Bošnjake u bijeljinskom kraju "Batković".

Nakon rata je postao komandir policije u Bijeljini, a ubijen je 2000. godine kada je pucano na njegov automobil. Njegov sin Bojan nedavno je izabran za predsjednika "Udruženja potomaka boraca Srpske" i istakao je da će nastaviti raditi na očuvanju srpskih nacionalnih interesa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.