open-navfaktor-logo
search
Ne bira riječi
Dodik ljut zbog imovine: Stranci i dva muslimana u Ustavnom sudu BiH patološki ne podnose RS
Očigledno je da je Ustavni sud sada inkvizicijski sud što se tiče Republike Srpske, rekao je Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, nakon odluke Ustavnog suda BiH u kojoj je osporen Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske.
23.09.2022. u 15:09
get url
text

- On hoće da problematizuje sve što je do sada Ustavom i Dejtonskim sporazumom dato Republici Srpskoj, to su spekulanti koji su došli ovdje, stranci, a i dva muslimana koja patološki ne podnose Republiku Srpsku i dio su jednog projekta, a to je da se omalovaži svaka nadležnost, ranije su uzeli finansijski sistem, sada dolaze do imovine, mi ćemo se boriti tako što ćemo donijeti novi zakon, tako ćemo rješavati stvar - rekao je Dodik.

Dodik je istakao da očigledno nema drugog načina borbe. On je istakao da Schmidtova odluka neće biti primjenjivana jer nije valjana.

- Odluka Schmidta nije valjana, ona nije donijeta u Službenom glasniku, ona ne vrijedi ništa i neće biti primjenjivana, takvi luzeri kao što je on ne mogu da zadiru u Dejtonski sporazum i ostale nadležnosti, to je ustavom riješeno - rekao je Dodik i dodao:

- Odlučna borba za to apsolutno neće izostati, čim dobijemo priliku, mi ćemo odmah predložiti novi zakon sa istim sadržajem, koliko god puta oni to budu ukinuli, mi ćemo isto toliko puta donijeti.

Dodik ističe da BiH nije zadužena ni za kakav segment imovine.

- BiH ne pripada ni ono što je ona kroz razna otimanja visokih predstavnika i Ustavnog suda do sada dobila - rekao je Dodik.

Istakao je da je Ustavni sud antiustavna institucija.

- Ukoliko budu rigorizni, izazvat će reakcije u Republici Srpskoj koje će sigurno dovesti do toga da Republika Srpska neće ostati u BiH, Republici Srpskoj ne treba takav sud, ni takvo pravo ni takav Ustav koji niko ne poštuje - jasan je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.