open-navfaktor-logo
search
Gostovao na RTRS-u
Dodik odgovorio šta će biti u petak ako u četvrtak u UN-u bude usvojena Rezolucija o genocidu u Srebrenici
Isključujem tu mogućnost, ja nisam onaj koji prijeti.
AUTOR: Faktor
22.05.2024. u 22:56
get url
text
Milorad Dodik
Milorad Dodik
Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik, gostujući u emisiji RTRS-a, odgovorio je na pitanje šta će biti u petak ako se, a najvjerovatnije hoće, sutra u Generalnoj skupštini UN-a usvoji Rezolucija o genocidu u Srebrenici. 
- Idemo dalje, ništa neće biti, niko neće pucati. Ništa se neće desiti. Isključujem tu mogućnost, ja nisam onaj koji prijeti. Ja nisam kao (ministar odbrane BiH Zukan) Helez. Oni zasnivaju tu priču na NATO - rekao je Dodik.
Dodao je da RS "nema namjeru nikoga da mobiliše" da ide na teritorij Federacije BiH.
- Jedino oni mogu napasti, mi nemamo namjeru, ako napadnete, e to je druga priča. Jedino ako je ovaj svijet poludio pa se NATO odluči da interveniše, ali će intervenisati prema Dodiku ne prema RS-u - kazao je Dodik.
On je rekao da je za sutra zakazana sjednica Vlade RS-a u Srebrenici kako bi se manifestovalo to da je Srebrenica u RS-u, te dodao da "neće biti nikakvih problema što se tamo održava sjednica".
Govorio je i o namjeri da polože vijence u Memorijalni centar u Srebrenici.
- Mi smo to htjeli da uradimo, ali vi ne dozvoljavate. Šta hoćete od nas? Više nikada nećemo ni tražiti da tamo dolazimo - rekao je Dodik.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.