open-navfaktor-logo
search
UO odlučio, Ministarstvo zdravstva da potvrdi
Dr. Milan Mioković bit će generalni direktor JU Dom zdravlja KS
Tokom rata u BiH, radio je kao doktor medicine u Armiji Bosne i Hercegovine. Specijalizaciju iz porodične medicine dobio je u septembru 1999. godine, te je istu završio u predviđenom roku u septembru 2002. godine
AUTOR: Faktor
24.06.2024. u 18:28
get url
text
Dr. Milan Mioković
Dr. Milan Mioković
Upravni odbor JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo danas je održao sjednicu na kojoj je donijeta odluka o izboru generalnog direktora JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.
Nakon što Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo u skladu sa zakonskim odredbama da saglasnost na predmetnu odluku, Upravni odbor JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo će donijeti Odluku o imenovanju generalnog direktora JU Dom zdravlja KS.
Kako je navedeno u saopćenju ove zdravstvene ustanove, za generalnog direktora JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo izabran je mr. sci. prim. dr. Milan Mioković, specijalista porodične medicine.
Dr. Milan Mioković rođen je 17. jula 1964. godine u Sarajevu. Osnovno, srednje i akademsko obrazovanje je stekao u Sarajevu.
Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1990. godine.
Radni odnos u JU Dom zdravlja "Omer Maslić" zasnovao je 1992. godine.
Tokom rata u BiH, radio je kao doktor medicine u Armiji Bosne i Hercegovine. Specijalizaciju iz porodične medicine dobio je u septembru 1999. godine, te je istu završio u predviđenom roku u septembru 2002. godine.
Magistarski rad je uspješno odbranio na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, te je stekao zvanje magistar medicinskih nauka.
Edukaciju iz zdravstvenog menadžmenta, napredni nivo SHCE-3 je završio 2018. godine.
Za potpredsjednika Ljekarske komore Kantona Sarajevo izabran je 2014.godine.
Od 18. augusta 2011. godine obavljao je funkciju generalnog direktora JUDZKS i ostao na toj funkciji do 17. aprila 2013. godine.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.