open-navfaktor-logo
search
Cijena za domaćinstva i ostale
FERK će u utorak odlučiti o zahtjevu Elektroprivrede BiH za poskupljenjem struje
AUTOR: E. G.
05.06.2024. u 13:59
get url
text
Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) u utorak, 11. juna, održat će u Mostaru redovnu sjednicu, a na njoj će biti razmatran i novi zahtjev za povećanjem cijena struje. Korekcije cijena električne energije tražila je Elektroprivreda BiH.
FERK je već jednom u maju odbio zahtjev Elektroprivrede za povećanjem cijena struje određenim grupama korisnika. 
Nakon što je Regulatorna komisija za energiju Federacije Bosne i Hercegovine (FERK) odbila prijedlog o posebnom cjenovnom modelu s tri tarife koji nije predviđao poskupljenje za najveći dio kupaca (oko 60 posto), Elektroprivreda BiH uputila je nedavno regulatoru prijedlog za linerano povećanje cijena električne energije za kategorije domaćinstva i ostala potrošnja.
-  Razmatranje i odlučivanje o Prijedlogu cijena za snabdijevanje krajnjih kupaca kod javnog snabdjevača JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo - tačka je dnevnog reda sjednice koju je sazvao v. d. predsjedavajućeg FERK-a Jasmin Bešo. 
Ovo je vjerovatno posljednja sjednica koju održava stari saziv FERK-a. 
Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na posljednjoj sjednici imenovao je nove članove FERK-a. Iz reda bošnjačkog naroda imenovan je Samir Hadžihusejnović, kadar SDP-a, hrvatskog naroda Sanela Pokrajčić (HDZ) i srpskog Vesna Marić (HDZ).
Stari saziv činili su članovi Jasmin Bešo (kadar SDA), Sanela Pokrajčić (kadar HDZ-a) i Mile Srdanović (kadar DF-a).  
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.