open-navfaktor-logo
search
Zdravstvo
Gavrankapetanović ne ispunjava uvjete za generalnog direktora KCUS-a?
Iz pouzdanih izvora saznajemo da Ismet Gavrankapetanović ne ispunjava uvjete za vršenje funkcije generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).
23.12.2023. u 09:15
get url
text

Naime, on nije dostavio sve potrebne dokaze o ispunjavanju posebnih uvjeta iz tačke IV podtačka B) tj. nema Certifikat o obavljenoj edukaciji iz zdravstvenog menadžmenta u skladu sa Pravilnikom o uvjetima u pogledu vrste završenog fakulteta zdravstvenog usmjerenja koje moraju ispuniti osobe koje konkurišu za direktora zdravstvene ustanove (Službene novine Federacije BiH" br.77/17 161/21).

Ovako izgleda certifikat koji je dr. Gavrankapetanović trebao dostaviti komisiji, a koji on ne posjeduje

Umjesto toga, Gavrankapetanović je dostavio Uvjerenje o završenom drugom ciklusu studija tj. dokaz da je završio drugi ciklus studija u trajanju od dva semestra/jedna godina - 60 ECTS na Univerzitetu u Sarajevu - Ekonomski fakultet, Master program. Međutim, to nije dovoljno jer se za generalnog direktora traži da posjeduje "znanje iz zdravstvenog menadžmenta, i to sva tri nivoa edukacije u skladu s propisima o kontinuiranoj profesionalnoj edukaciji iz zdravstvenog menadžmenta, odnosno završenoj specijalizaciji iz zdravstvenog menadžmenta ili završenom postdiplomskom studiju iz zdravstvenog menadžmenta".

Zanimljivo je da su isti uvjeti bili traženi i na konkursu za imenovanje direktora Opće bolnice i postavlja se pitanje ko je i zašto previdio da on ne ispunjava uvjete ni tada, a ni sada? Zašto komisija za imenovanje nije odbacila njegovu prijavu, kao što su odbacili prijavu dr. Sanele Salihagić? Da li "Trojka" pokušava prevariti javnost i za generalnog direktora imenovati osobu bez potrebnih papira, nakon što su smijenili dr. Sebiju Izetbegović, nakon što su joj na sumnjiv način oduzeli diplomu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.