open-navfaktor-logo
search
Prijevremeni izbori
Goran Predojević kandidat opozicije u RS-u za gradonačelnika Prijedora
Goran Predojević kandidat je koalicije "Za naš Prijedor - DNS-SDS-PDP" za prijevremene izbore za gradonačelnika.
03.11.2021. u 19:43
get url
text

Predojević je na konferenciji za novinare u Prijedoru kazao da mu je čast biti kandidat, kako je naveo, ujedinjene narodne opozicije.

- Pozivam sugrađane da ne dozvole da stranačka disciplina pobijedi volju naroda. Кao ljekar imao sam više od 20.000 pacijenata. Кakav sam prema njima bio kao doktor bit ću prema sugrađanima kao gradonačelnik - poručio je Predojević.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić kazao je da je Predojević ugledan ljekar, poštovan građanin Prijedora i čovjek bez mrlje u karijeri.

- Pobjeda Gorana Predojevića bit će pobjeda stručnosti, pristojnosti i prekid svađa i podjela u Prijedoru - rekao je Nešić.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da se danas šalje poruka da je održano obećanje da opozicija ide sa samo jednim kandidatom, da je Predojević kandidat ne samo ovih stranaka, nego i građana.

- Oni će najviše da profitiraju s ovom kandidaturom i uvjeren sam da će to prepoznati - naveo je Šarović.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da iza kandidature Predojevića formalno stoje tri stranke, a suštinski narod i građani i svi ljudi koji žele da Prijedor bude razvijen grad.

- Vidite da ovdje nema velikih partijskih obilježja, nego iskrena želja da Predojević vodi političku borbu koja će dovesti do velike pobjede 12. decembra – kazao je Borenović.

Centralna izborna komisija BiH raspisala je za 12. decembar prijevremene izbore za gradonačelnika Prijedora, nakon što je Dalibor Pavlović 11. oktobra podnio ostavku na ovu funkciju.

Rok za prijavu kandidata za gradonačelnika je 8. novembar, piše BN.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.