open-navfaktor-logo
search
Samovolja i javašluk
Građani KS na čijoj poleđini majskih računa za vodu stoji da ne plaćaju proviziju, plaćaju je i to 1,5 KM u poštama
Ovi računi su pokazali javašluk Vodovoda i kanalizacije. Osoblje u pošti mi je kazalo kako nema promjene i kako moram i za ovaj kao što sam morala i za aprilski račun, platiti proviziju od 1,5 KM, govori naša sagovornica
AUTOR: E.D.-Š.
12.06.2024. u 14:00
get url
text
Računi za vodu
Računi za vodu
FOTO: Faktor
Jedan broj stanovnika Sarajeva na poleđini računa za vodu za maj dobili su obavijest kako se provizija ne plaća u poštama i jednom broju banaka. Kada su ljudi otišli da plate račune u poštu, dočekala ih je provizija od 1,5 KM.
- Mislila sam kako ovaj put neću plaćati proviziju za račun za vodu jer je na poleđini računa pisalo da se ne plaća. Ovi računi su pokazali javašluk Vodovoda i kanalizacije. Osoblje u pošti mi je kazalo kako nema promjene i kako moram i za ovaj kao što sam morala i za aprilski račun platiti proviziju od 1,5 KM. To je pljačka! Jesmo li mi građani krivi što Vodovod i kanalizacija "nema para" da plaća za proviziju poštama i pri tome su ukinuli i sva naplatna mjesta. Šta radi Vlada Kantona Sarajevo, je li ne vidi ovu pljačku građana? - govori nam jedna od stanovnica Novog Grada.
Ranije smo uputili dopis Vodovodu i kanalizaciji sa pitanjem zašto je jedan broj građana dobio račune na čijoj poleđini stoji da se provizija ne plaća, a drugi broj građana račune na kojima piše da se provizija plaća.
Nikada odgovor nismo dobili.
Ni Bojan Bošnjak, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, nikada nije odgovorio na naša pitanja šta je konkretno poduzeo ili će poduzeti da se spriječi daljnja samovolja KJKP ViK zbog koje ispaštaju građani Kantona Sarajevo. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.