open-navfaktor-logo
search
Blidinje
Građani u parku prirode napravili deponiju, dvojica mladića izvukla 30 kila smeća
Iz jame na Blidinju, koja se nalazi na 2.000 metara nadmorske visine, dvojica planinara su proteklog vikenda izvadili više od 30 kilograma raznog smeća, koje bacaju neodgovorni i nesavjesni građani.
15.11.2021. u 08:11
get url
text

Jama koju su ti građani, samozvani planinari, zamislili kao odlagalište otpada na 2.000 nadmorske visine, nalazi se na raskrsnici prije Hajdučkih vrata, sa lijeve strane. Hajdučka vrata su dio Parka prirode Blidinje.

- Ukoliko ste nekada posjetili Hajdučka vrata, mogli ste vidjeti da se na raskrsnici prije Hajdučkih vrata sa lijeve strane nalazi jama koja, zamislite, NIJE VAŠE ODLAGALIŠTE OTPADA! Danas smo kolega Dino i ja sa dubine od oko 10 metara izvadili i odnijeli nazad 30+ kg otpada "planinara" i "ljubitelja prirode" koji svoje limenke, plastične boce, konzerve, odjeću i ostali otpad ostave na visini od 2.000 metara nadmorske visine.

Molimo cijenjene planinare i ljubitelje prirode da svoj otpad ponesu sa sobom nazad u dolinu - napisali su na Facebook profilu ViaDinarica dva mladića Sejo i Dino.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.