open-navfaktor-logo
search
Šef hrvatske diplomatije
Grlić Radman: Najveća bošnjačka strana pokazala da joj odgovara status quo
Žalosni smo zbog činjenice da najveća bošnjačka strana nije pokazala dovoljno razumijevanja i interesa, zapravo dala je do znanja da joj odgovara ovaj status quo, da joj odgovara izborni inžinjering i da joj odgovara preglasavanje hrvatskog naroda – izjavio je u srijedu u Mostaru ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman.
04.05.2022. u 12:43
get url
text

Kazao je kako to nikome nije dobro i "ako neko misli da je neko nekoga u nečemu tu pobijedio teško se vara".

- Hrvatska će i dalje svjedočiti o neravnopravnom položaju hrvatskog naroda i bez obzira na odluku Suda BiH mi smatramo da je CIK neustavan, nezakonit jer upravo je on preuzeo prerogative ustavotvorca, zakonodavca, što on ne može jer je to administrativno tijelo - ocijenio je šef hrvatske diplomatije.

Dodao je kako su vrlo razočarani da se nisu postigli dogovori oko izmjene Izbornog zakona BiH, dodavši kako su uložili velike političke napore, ohrabrivali pregovarače, ali da, nažalost, Hrvatska ne sjedi za pregovaračkim stolom.

Istakao je kako će Hrvatska i dalje snažno podržavati pitanja koja su od vitalnog interesa hrvatskog naroda u BiH.

- Hrvatska će biti i dalje brana, štit bilo kakvim scenarijima koji dolaze sa strane ako imaju za cilj daljnju destabilizaciju, obespravljenje hrvatskog naroda u BiH. Prema tome, Hrvatska neće stajati mirno, neće biti pasivna ali za to nam je potrebno vrijeme. Došao sam da bih pokazao da sam i dalje spreman, čvrst i prenijeti poruku predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića da smo snažno zauzeti i da ćemo snažno podržavati pitanja koja su od vitalnog interesa hrvatskog naroda u BiH – kazao je Grlić Radman.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.