open-navfaktor-logo
search
Mirso iz Amerike
Hadžikadić opet diže revoluciju, samo da još nauči zamijeniti gumu na automobilu
Svakakvih se živopisnih političara i "političara" metiljalo bh. političkom scenom, ali nijedan nije bio tako izgubljen u vremenu i prostoru kao Mirsad Hadžikadić, predsjednik marginalne stranke Platforma za progres. 
02.12.2021. u 15:13
get url
text

Predstavljao se i predstavljen je u bh. javnosti kao ugledni profesor porijeklom iz Banje Luke sa adresom u Sjedinjenim Američkim Državama. Neki su čak vjerovali da će donijeti osvježenje na političku scenu. Međutim, dobili smo uglađenog salonskog Facebook revolucionara, još jednog od onih koji preko tastature iz udobnog doma ispiraju mozak bošnjačkom glasačkom tijelu. Kako drugačije objasniti ovog sredovječnog kicoša?

Mirso iz Amerike opet diže revoluciju. Eno piše na Facebooku i to u vrijeme najveće postdejtonske krize dok se probosanskim političarima svakodnevno pokušava slomiti kičma na pregovorima o izbornom zakonodavstvu. Samo ne piše kako i šta treba uraditi. "Naš" Mirso iz Amerike bi samo zapalio iskru protesta i nereda na bh. ulicama i to baš u ovom momentu, dok istovremeno ne nudi nikakvo rješenje, već ponavlja izlizane populističke floskule poput kakve narikače. 

Dakle, Mirso bi mogao odmoriti malo od sluđivanja svakako već sluđenih građana BiH. Za početak revoluciju treba početi od sebe samog tako što će naučiti zamijeniti gumu na automobilu.   

A što se vlasti tiče, pa ona se u demokratskim državama osvaja na izborima. Toliko je valjda mogao naučiti u svom višedecenijskom obitavanju po Americi. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.