open-navfaktor-logo
search
Vrhovni sud FBiH
Hamdija Lipovača osuđen zbog krivotvorenja službene isprave
Apelaciono vijeće Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine osudilo je Hamdiju Lipovaču na sedam mjeseci zatvora zbog krivičnog djela krivotvorenje službene isprave.
17.04.2023. u 16:04
get url
text

VEZANI TEKST - Održana sjednica Apelacionog vijeća u predmetu Lipovača i drugi

Presuda je donesena nakon pretresa u predmetu u kojem je Lipovača bio optužen za zloupotrebu položaja, krivično djelo obmana pri dobivanju kredita i krivotvorenje službene isprave.

Istovremeno, ostali optuženi u ovom predmetu oslobođeni optužbi po svim tačkama optužnice i to – Alen Gluhalić optužbi za produženo krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlasti te krivičnog djela obmana pri dobivanju kredita ili drugih pogodnosti, dok su Aida Džambegović, Senka Zolić i Sead Dupanović oslobođeni optužbi za krivično djelo nesavjestan rad u službi.

Optužbe kojih su akteri ovog slučaja oslobođeni su u vezi s a izgradnjom Sportsko-rekreativnog centra Stens u Bihaću od 2006. do 2009. godine, odnosno navodima o tome da su prilikom izvođenja radova na tom centru, iskorištavali svoje položaje, te unošenjem neistinitih podataka u građevinske knjige i uvećavanjem vrijednosti izvedenih radova pribavili određenu korist na štetu Općine Bihać.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.