open-navfaktor-logo
search
Ministar policije
Isak najavio za iduću godinu velike kampanje protiv nasilja i korupcije
Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, tokom današnje posjete Tuzlanskom kantonu je za iduću godinu najavio velike kampanje resornog federalnog  ministarstva o prevenciji nasilja u porodici i nasilja nad ženama, kao i kampanju borbe protiv korupcije, u čemu će biti potrebna i podrška gradova.  
18.09.2023. u 20:30
get url
text

Pozvao je zainteresirane da delegiraju teme kako bi kampanje bile što uspješnije.

Isak je tokom boravka u TK-u posjetio gradove Tuzlu, Živinice i Lukavac gdje je prisustvovao svečanoj akademiji povodom Dana Lukavca, saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Razgovarao je sa Zijadom Lugavićem, gradonačelnikom Tuzle, Beganom Muhićem, gradonačelnikom Živinica i Edinom Delićem, gradonačelnikom Lukavca.

Na sastancima je razgovarano o sigurnosnoj situaciji na području Tuzle i generalno Tuzlanskog kantona te izazovima s kojima se susreću.

Isak je istakao da je u toku obuka kadeta u Policijskoj akademiji Federalnog MUP-a iz Tuzlanskog kantona, koji će nakon okončanja teoretskog dijela obuke biti raspoređeni na praktični dio obuke u Ministarstvo unutrašnjih poslova TK kako bi se što bolje pripremili za suočavanje sa svakodnevnim izazovima policijskog posla.

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova podržava rad lokalne zajednice jer samo zajedničkim radom i djelovanjem možemo imati sigurno okruženje za sve građane.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.