open-navfaktor-logo
search
Put dug 500 kilometara
Iz Mostara krenula Biciklistička karavana prijateljstva do Vukovara
Iz Mostara za Vukovar u petak je krenula Biciklistička karavana prijateljstva Mostar – Vukovar.
28.04.2023. u 10:18
get url
text

Na put dug 500 kilometara krenulo je 30 biciklista, koji će na ovaj način, jedanaesti put, povezati dva grada i na taj način odati počast svim žrtvama rata u Hrvatskoj i BiH.

- Prijateljstvo između gradova Mostara i Vukovara bit će još jednom povezano neraskidivom vezom i to ne samo Mostara i Vukovara, već i svih onih mjesta kroz koje prolazi karavana, kao i gradova koji su domaćini karavane, Kiseljak, Žepče, Orašje i Županja - kazao je Toni Zorić, jedan od organizatora karavane.

Prema njegovim riječima, na organizaciji ovogodišnje Biciklističke karavane prijateljstva marljivo se radilo proteklih mjeseci.

Dodao je kako će karavana prijateljstva, za koju je vladao veliki interes, i ove godine iz Hercegovine ponijeti darove za prijatelje u Bosni i Hrvatskoj.

- Naši prijatelji dobit će poklon pakete koji će sadržavati autohtone hercegovačke proizvode i upravo zbog toga karavana i ove godine kreće sa sloganom "Iz Hercegovine sa srcem" - kazao je Zorić.

Danijel Vincetić, predsjednik Biciklističkog kluba "Kotur" Županja, koji se sa šest svojih sugrađana pridružio karavani u Mostaru, ističe kako je ovo već postala tradicija za bicikliste iz Županje koji peti put sudjeluju u karavani.

Karavani će se usput pridružiti i biciklisti iz Kiseljaka, Žepča, Orašja i Županje.

Općine Kiseljak i Žepče će, zajedno sa svojim načelnicima Mladenom Mišurićem Ramljakom i Matom Zovko, i ove godine dočekati i ugostiti biciklističku karavanu, a nakon što biciklisti pređu u Republiku Hrvatsku dočekat će ih načelnici gradova Županja i Vukovar, Damir Juzbašić i Ivan Penava.

Biciklistička karavana prijateljstva trajat će pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine više oko 500 kilometara.

Karavana će se kretati pravcem Mostar – Kiseljak – Žepče – Orašje – Županja – Vukovar, a vozit će se magistralnim i županijskim cestama.

Biciklističku karavanu osiguravat će policijska pratnja, a organizatori su zahvalili svim policijskim dužnosnicima koji jedanaest godina profesionalno obavljaju svoju dužnost i brinu za sigurnost svih učesnika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.