open-navfaktor-logo
search
Nove optužbe
Iz NiP-a tvrde: Policija izuzela dokumentaciju iz Općine Centar zbog sumnjivog upošljavanje žene Mandićevog prijatelja
Nakon dokumenata vezanih za nabavku web-stranice koje je izuzela Federalna uprava policije, i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zatražili su i preuzeli dokumentaciju iz Općine Centar, koja se tiče sumnjivih zapošljavanja, saopćila je jutros Općinska organizacija NiP-a Centar Sarajevo.
09.11.2023. u 10:06
get url
text

VEZANI TEKST - FUP iz Općine Centar izuzeo dokumentaciju o nabavci web-stranice za više od 70.000 KM

Kako su naveli u saopćenju, prije nekoliko mjeseci u Općini Centar je zaposlena Ermana Sulejmanović.

- Navedena je smještena u Odsjek za javne nabavke, a prije ovog angažmana bila je zaposlena u Općini Stari Grad, kao namještenik. Možda u svemu ovome ništa ne bi bilo čudno da Ermanin suprug nije Reuf Sulejmanović, predsjednik Nadzornog odbora KJKP Rad u kojem nekoliko mjeseci protuzakonito vedri i oblači Vera Arnautović, blisko povezana čak i rodbinskim vezama s načelnikom bez podrške većine vijećnika. Reuf Sulejmanović je prijatelj načelnika i rođak šefa Kluba vijećnika Naše stranke u Općinskom vijeću Centar Alena Girta, inače osnivača najpovoljnijeg ponuđača za izradu web-stranice Općine Centar, po nerealno visokoj cijeni od preko 70 hiljada maraka - navode iz NiP-a.

Dodaju da "ono što je fascinirajuće je i to da je Sulejmanović u KJKP Rad Veri Arnautović, i pored toga što joj je istekao mandat, odobrio potpisivanje dokumenata i uprkos činjenici što je na mjesto v.d. direktora izabran Nijaz Salamović".

- Sve ovo prešutno i vjerovatno s odobravanjem je posmatrala i Adelina Džanković, povjerenica Vlade KS za ovo preduzeće i u slobodno vrijeme, od uzimanja naknada u silnim komisijama, sekretarka Općine Centar, bliska saradnica načelnika koja je davno napustila postulate državne službe i kršeći zakone upustila se u vođenje politike u ovoj lokalnoj zajednici.

Prema tome, u Općini Centar, osim za načelnika, ima posla za onoga ko hoće da radi. A istražni organi rade punom parom, materijala im ne nedostaje - navodi se u saopćenju NiP-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.