open-navfaktor-logo
search
Reakcije
Kenan Magoda: Pokrenuli su političku hajku, podnijet ću privatne tužbe, nikada nisam bio nasilan niti osuđivan
Kenan Magoda, SDP-ov prijedlog za ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo, demantovao je svoje kolegice iz stranke nakon što su ga nazvale "nepresuđenim nasilnikom", dovodeći tako u pitanje njegovo političko i javno djelovanje. 
09.03.2023. u 11:02
get url
text

VEZANI TEKST - Edina Papo o Kenanu Magodi: SDP nam za ministra predlaže nasilnika, šta je ovo mafija DiF-ovska

- Da ne spominjem to da sam iznenađen reakcijama stranačkih kolegica, koje me nisu kontaktirale po ovom pitanju nakon što su optužbe iznesene krajem prošle godine i nakon što sam ih demantovao, da čuju i moju stranu priče. Ukoliko vjeruju u sve to i imaju dokaze protiv mene, zašto od organa stranke nisu tražile da me izbaci iz stranke?

Zašto im nije smetalo to što sam bio predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo, što sam zatupnik u skupštini Kantona Sarajevo, gdje sam izabran glasovima građana, te delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine? Zašto to iznose tek sada kada sam kandidat za ministra kulture i sporta? Za sve što su javno iznijeli će uskoro morati dokazivati na sudovima jer ću već sutra podnijeti tužbe za klevetu - poručio je Magoda na svom Facebook profilu.

Ponovit ću, ističe Magoda, "sve ono što sam rekao i prvi put, krajem prošle godine, kada me je bivša supruga optužila za porodično nasilje".

- Nikada nisam bio nasilan niti osuđivan - tvrdi Magoda. 

Kaže i da lično osuđuje svaki vid nasilja i smatra da "nasilnicima nije mjesto u političkoj stranci, gdje bi trebali zastupati interese građana, a kamoli ne na nekoj od javnih funkcija".

- Ali bi bilo poželjno da za tako teške optužbe postoje dokazi, a one ih, u mom slučaju, nemaju - pojasnio je. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.