open-navfaktor-logo
search
Objavljeno, pa povučeno
Klub Bošnjaka u GV Mostara: Obilježavanju tzv. Herceg Bosne nema mjesta na zvaničnim stranicama Grada
Klub vijećnika Bošnjaka u Gradskom vijeću Grada Mostara iskazuje nezadovoljstvo što se na zvaničnim stranicama Grada promovišu događaji vezani za obilježavanje tzv. Hrvatske zajednice Herceg Bosne.
18.11.2021. u 14:54
get url
text

- Ne ulazeći u subjektivne odluke gradonačelnika i njegovih saradnika da obilježavaju ono što žele, tražimo da se događaji o kojima ne postoji opća saglasnost ne promovišu na zvaničnim stranicama Grada Mostara, koje su informativna platforma svih naroda i građana Mostara - istakli su u saopćenju.

Podsjećaju da je za Bošnjake Mostara tzv. Herceg Bosna u historiji ostala izvor nedaća, planskog protjerivanja, zatvaranja u logore,  najstrašnijeg ubijanja i stradanja našeg naroda i kao takva vojna i politička ideja je presuđena u Hagu za udruženi zločinački poduhvat.

- U svjetlu zajedničkog života, rada za opće dobro Mostara i Hercegovine kao zajedničkog životnog prostora tražimo da se ne evociraju najstrašnije traume i povređuju osjećanja našeg naroda u Mostaru i Hercegovini - istakli su iz Kluba vijećnika Bošnjaka i dodali:

Iako je sporna objava povučena sa službene stranice podsjećamo u budućem djelovanju da je Grad Mostar grad svih njegovih naroda i građana, koji polažu pravo da gradska vlast i zvanične stranice promovišu one događaje koji su od zajedničkog interesa za sve i da svi zajedno prihvatimo specifičnosti Mostara i djelujemo u skladu sa njima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.