open-navfaktor-logo
search
Skandalozna odluka
Klub SDA: Fortina vlada preuzima model crpljenja budžetskog novca po modelu "Prointer"
Podsjećamo javnost da je Bojana Škrobić Omerović i direktorica firme "Prointer", u kojoj je saradnik i Igor Dodik, sin predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, navode iz SDA
23.10.2019. u 14:51
get url
text

Klub zastupnika SDA smatra skandaloznom odluku Vlade Kantona Sarajevo da, kroz odluku o dodjeli poticaja privrednim subjektima, dodijeli firmi Networks Int d.o.o. 50.000 KM, u okviru granta "pružanje stručne i savjetodavne pomoći za subjekte male privrede".

-Kako su ranije obavještavali mediji, među osnivačima firme Networks d.o.o. je Bojana Škrobić Omerović, a na sastancima sa predstavnicima institucija vlasti, kao predstavnik ove firme se pojavljivao i Gordan Memija, kum predsjedavajućeg SKS Elmedina Konakovića. Podsjećamo javnost da je Bojana Škrobić Omerović i direktorica firme "Prointer", u kojoj je saradnik i Igor Dodik, sin predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, kao i da je firma "Prointer" dobila niz tendera u entitetu RS - navodi se u saopćenju.

Očigledno je, kako dodaju, da se recept crpljenja javnog novca, kroz formu poticaja, koji je kroz "Prointer" patentirao u entitetu RS, sada prenio u Kanton Sarajevo, za lične interese kumova vladajuće garniture, a pod pokroviteljstvom Vlade Elmedina Konakovića i Edina Forte.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.