open-navfaktor-logo
search
"Spavaju zimski san"
Klub SDA u Skupštini KS: Pošto novca sad ima, vlast da hitno subvencionira grijanje na plin
Prirodni gas u Federaciji skuplji je za 3.9 posto, bez PDV-a, a građani Kantona Sarajevo dobit će uvećane račune za januar. Za to vrijeme, Vlada KS spava "zimski san", saopćeno je danas iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo. 
04.02.2024. u 09:16
get url
text

U saopćenju navode kako "Sarajevo obara svjetske rekorde u zagađenosti zraka, a iz Vlade KS i nadležnog ministarstva stižu beskorisna upozorenja i proglašene epizode, kao da se ne radi o najbogatijem kantonu u Federaciji". 

Dodaju kako Klub zastupnika SDA u Skupštini KS traži od skupštinske većine i Vlade KS da prestanu ignorisati stvarnost, pretvarati se da problemi ne postoje, te da hitno reaguju na povećanje cijene gasa i neodložno vrate subvenciju za građane koji koriste plin za grijanje. 

- Iz "Trojke" kažu da su zaustavili tokove kojim se novac odlijevao u privatne i stranačke džepove. Pošto novac sada nije problem, Sporazum o subvencioniranju cijene gasa za potrošače u KS ne smije da čeka. Poslije loših poteza, neispunjenih obećanja, propalih subvencija, vrijeme je da vlast načini konkretan korak, zaštiti građane i omogući im da prodišu - zaključili su iz sarajevske SDA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.