open-navfaktor-logo
search
O koalicionom partneru
Kojović smatra da je za jednog nepristrasnog posmatrača jasno da "Trojka" ostvaruje pobjede spram Dodika
AUTOR: Faktor
25.05.2024. u 08:52
get url
text
Predrag Kojović
Predrag Kojović
Predrag Kojović, zastupnik Naše stranke u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, govorio je za BHT o odnosu stranaka "Trojke", kojoj pripada i NS, prema koalicionom partneru na državnom nivou Miloradu Dodiku, predsjedniku SNSD-a i bh. entiteta RS.
- Uspjeli smo dobiti odluku o otvaranju pregovora s Evropskom unijom, dobili smo činjenicu da je pravosudni sistem počeo funkcionisati, da je podignuta optužnica za krivična djela koja je Dodik počinio, njegova porodica, Dodik i njegovi saradnici su sankcionisani, tako da za jednog nepristranog posmatrača jasno je da mi na više frontova ostvarujemo određene pobjede koje su, na kraju krajeva, rezultirale i usvajanjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici - odgovorio je Kojović, saopćila je Naša stranka.
Na pitanje o usvojenoj Rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a, kazao je da je taj dan historijski, ali mu je žao što se priča o tome šta o Rezoluciji misle predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Dodik, a nedovoljno o pijetetu prema žrtvama.
- U cijeloj ovoj priči jedino njih dvojica govore da su Srbi genocidan narod - dodao je Kojović.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.