open-navfaktor-logo
search
Uz set zaključaka
Komisija PSBiH: Usvojen Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH za 2020.
Na 28. sjednici Komisije za finansije i budžet Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu.
25.10.2021. u 15:59
get url
text

Komisija je, na današnjoj sjednici, usvojila i Izvještaj o finansijskoj reviziji izvršenja Budžeta institucija BiH za 2020. godinu. Uz taj izvještaj članovi Komisije usvojili su i sljedeće zaključke kojim Zastupničkom domu PSBiH predlažu da zatraži od Vijeća ministara BiH i Ministarstva finansija i trezora BiH da hitno pristupe realizaciji preporuka revizije koje su sadržane u tekstu Izvještaja o finansijskoj reviziji izvršenja Budžeta institucija BiH za 2020. godinu te da Zastupničkom domu PSBiH najkasnije do 1. 3. 2022. godine dostave informaciju o realizaciji preporuka iz Izvještaja.

Zaključak je i da se zatraži od Vijeća ministara BiH i Ministarstva finansija i trezora BiH da posebnu pažnju posvete jačanju sistema internih kontrola u institucijama BiH te da, s ciljem povećanja efikasnosti finansijskog poslovanja i pouzdanosti finansijskih izvještaja, uspostave cjelovit sistem internih kontrola kojim će smanjiti rizik od ponavljanja istih grešaka ili pojave novih grešaka u svom finansijskom poslovanju.

Usvojen je i Godišnji revizorski izvještaj o glavnim nalazima i preporukama za 2020. godinu, kao i Nacrt budžeta Ureda za reviziju institucija BiH za 2022. godinu. K znanju je primljen Finansijski izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH, za period od 1. 1. do 30. 6. 2021. godine. Prihvaćen je Plan Komisije za finansije i budžet Zastupničkog doma PSBiH za razmatranje izvještaja o finansijskom poslovanju institucija BiH u 2020. godini - saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.