open-navfaktor-logo
search
"On nije vlasnik svojih odluka"
Konaković: Dodik nije poslušao nas koji imamo rješenja, a mogli smo se o svemu dogovoriti
"Nije, zapravo, shvatio kakvu je priliku imao sa realnim politikama koje je donijela Trojka"
AUTOR: Faktor/Federalna
11.06.2024. u 19:39
get url
text
Elmedin Konaković
Elmedin Konaković
"Milorad Dodik još jednom potvrđuje da se nalazi u jednoj veoma teškoj situaciji. Nije, zapravo, shvatio kakvu je priliku imao sa realnim politikama koje je donijela Trojka, i koje su mu davale priliku bez obzira što znamo ko je i kakav je - da promijeni taj kurs, destruktivni i rušilački". 
Kazao je ovo gostujući na FTV Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH i predsjednik stranke Narod i Pravda, govoreći o Dodikovoj poruci da je uvjet za nastavak pregovora na nivou koalicije u Bosni i Hercegovini smjena Zlatka Lagumdžije, Konakovića i Denisa Bećirovića.
- Upozorili smo ga da se ne igra s institucijama, s državom, da će završiti tamo gdje se upravo nalazi. Vidim da je nervozan i nije to ništa novo od njega. Taman ću zbog Dodika podnijeti ostavku i poslušati ga. Da je pokazao gram konstruktivnosti u ovim prilikama koje BiH ima, mogli smo o svemu razgovarati. Nije poslušao nas koji imamo rješenje - rekao je Konaković.
On je kazao i da "Dodiku nedostaju dnevne svađe":
- Mi ga nismo hranili tim oružjem, mi smo se izmakli, i Dodika smo osvijetlili na pravi način, svi u BiH i van nje vide ko je on zapravo.
Konaković je također kazao i da Dodik nakon svakog odlaska u Rusiju pokazuje da on nije vlasnik svojih odluka.
- I dalje mu je interes ruskog naroda važniji od srpskog u BiH. On bi tu cijenu mogao plaćati na lokalnim izborima - rekao je Konaković. 
Kazao je da HDZ i dalje smatra partnerom s kojim se isplati razgovarati i tražiti rješenja.
- Mi jasno znamo šta su crvene linije i njih ne prelazimo - naveo je Konaković.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.