open-navfaktor-logo
search
Još nema većine
Konstituirana Skupština USK; Musić: Sve dalje čeka pregovore "Trojke", "Osmorke"...
Održana je konstituirajuća sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona na kojoj su novoizabrani zastupnici dobili certifikate i položili zakletvu, ali sve dalje čeka na politički dogovor u Sarajevu i zasad su stali razgovori o skupštinskoj većini u USK.
14.11.2022. u 11:57
get url
text
Skupština USK
Skupština USK

Kazao nam je ovo Jasmin Musić, zastupnik SDA u Skupštini Unsko-sanskog kantona i predsjednik Kantonalnog odbora SDA u USK, nakon konstituirajuće sjednice.

VEZANI TEKST - Fazlić o razgovoru sa Konakovićem: Samo smo sjeli, nije to nikakva koalicija; Evo šta kažu iz SDA USK

Ocijenio je da Skupština ovog kantona stoga neće u skorije vrijeme dobiti ni rukovodstvo ni izabrati delegate za Dom naroda Parlamenta FBiH.

- Još nema skupštinske većine i bojim se da je neće biti ubrzo. Čeka se ishod pregovora u Sarajevu. Moj je stav da u odnosu na probleme u Krajini nema vremena za iščekivanje pregovora "Trojki", "Osmorki", centrala u Sarajevu. Čeka se ishod razgovora i kombinacija na federalnom nivou vlasti. To će donekle razriješiti situaciju. A zasad stoje daljnji razgovori u USK – dodao je Musić.

U Skupštini USK SDA ima osam mandata, NES osam, SDP tri, Željko Komšić – Za građansku državu DF/GS tri, POMAK tri, NiP dva, te po jedan Laburistička stranka, Stranka za BiH - SPU i Naša stranka.

Unsko-sanski kanton će u Dom naroda Parlamenta FBiH dati tri delegata iz reda bošnjačkog naroda, tri iz reda srpskog, te po jednog iz reda Hrvata i ostalih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.