open-navfaktor-logo
search
Godišnjica deblokade
Lendo u Mostaru položio cvijeće i odao počast poginulim pripadnicima ARBiH
U povodu obilježavanja 30. godišnjice deblokade Mostara, oslobađanja Bjelopoljske kotline i pogibije brigadnog generala Midhada Hujdura Hujke, potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo položio je cvijeće i odao počast poginulim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH) u Podharemu i na mezarju Šehitluci.
30.06.2023. u 17:43
get url
text

- Danas se Mostarci i građani BiH sjećaju našeg Hujketa i ostalih boraca, heroja koji su dali svoje živote za Mostar i Bosnu i Hercegovinu, a istovremeno govorimo i o našim pobjedama, te o značaju Armaije Republike BiH tijekom 1992. i 1993. godine - kazao je Lendo.

Naglasio je kako je Mostar tih godina bio u vrlo teškoj situaciji.

- Država BiH bila je kompletno blokirana, sve naše općine, naše ratište bilo je potpuno isprekidano i u takvoj situaciji trebalo je deblokirati i osloboditi Mostar, nastaviti borbu za oslobađanje i Hercegovine, ali i Bosne i Hercegovine - kazao je Lendo.

Istaknuo je kako je ovaj dan važan kao sjećanje na ono što su Mostarci uradili ne samo za Mostar, već za cijelu Bosnu i Hercegovinu 1992. i 1993. godine.

Nakon posjeta mezaru brig.gen. Midhada Hujdura Hujke na Šehitlucima, u Narodnom pozorištu Mostar održana je svečana akademija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.