open-navfaktor-logo
search
Srbijanski predsjednik
Ludilo preko Drine ne jenjava: Vučić sad kaže da je Konaković pozvao na njegovo ubistvo
AUTOR: Faktor
27.05.2024. u 22:17
get url
text
Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković pozvao na njegovo ubistvo.
Vučić je u emisiji Ćirilica osvrnuo se na izjave Konakovića u kojima je spomenuo da srbijanski predsjednik treba doći na obilježavanje genocida u Srebrenici u Ujedinjenim macijama ili u Srebrenicu.
Kaže kako će to obrazlaganje podijeliti u nekoliko dijelova.
- Prvi je taj da je za sve kriv Vučić. Druga stvar koja je važna je su toliko nervozni zbog neočekivanog rezultata, da je on sebi dozvolio da pozove na moje ubistvo, što vam je promaklo. Okej, smeta mu zastava Srbije. Nama njihove zastave ne smetaju, rekao da mogu sa tom zastavom da dođem u Srebrenicu 11. jula, gde sam bio, pognuo sam glavu prilikom stavljanja cvijeća, ali ne i tokom napada.
Ti bijedni pokušaji su toliko jadni, ali kada nemate ništa drugo, onda se uhvatite za laž. Hvala mu na tom pozivu da budem ubijen. Budem li se odazvao, samo da znate da je Konaković odgovoran. Što se tiče trećeg dijela, mi smo od početka razumijeli njihov plan, koji nikada nije bio poštovanje žrtava. Oni ne izgovaraju Srbija, nego RS - rekao je Vučić.  
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.