open-navfaktor-logo
search
Identifikovan osumnjičeni
Lukač o incidentu kod Mostara: Službeno vozilo išlo mnogo ranije na mjesto gdje je Cvijanović trebala da stigne
Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač komentarisao je danas incident koji se jučer oko 17 sati dogodio kod Mostara gdje je napadnuto službeno vozilo predsjednice RS-a Željke Cvijanović koje se kretalo pod rotacijom, iako ona nije bila unutra.
05.08.2022. u 14:47
get url
text

On tvrdi da je identifikovan osumnjičeni koji je otrgnuo i bacio rotaciju, kao i da se radi o osobi koja je od ranije poznata policiji. Imao je i objašnjenje o tome zbog čega je službeno vozilo bilo u Mostaru, iako je Cvijanović u to vrijeme bila u Novom Sadu na obilježavanju godišnjice "Oluje".

VEZANI TEKST - Šta se krije iza napada na vozilo predsjednice RS-a: Ko se vozio pod rotacijom dok je Cvijanović bila u Novom Sadu?

- Riječ je o automobilu koji se inače koristi za pratnju predsjednice RS-a, ali je ovog puta samostalno, pod rotacijom, vozilo mnogo ranije na mjesto gdje predsjednica treba da stigne - kazao je Lukač i dodao da vozilo koje je napadnuto "nije bilo u pratnji predsjednice RS-a Željke Cvijanović, odnosno da nije riječ o koloni vozila".

I dalje ostaje nejasno kako je službeno vozilo bilo u Mostaru, a Cvijanović u Novom Sadu, bez najavljenih zvaničnih aktivnosti bilo gdje u Harcegovini.

Lukač je dodao i da je osumnjičenog za ovaj incident identifikovala policija Hercegovačko-neretvanskog kantona, te da će biti procesuiran u skladu sa zakonom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.