open-navfaktor-logo
search
Sastanak u OSA-i
Mehmedagić i Reilly o jačanju sigurnosne saradnje Bosne i Hercegovine i Velike Britanije
Ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Julian Reilly sastao se danas sa generalnim direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSABiH) Osmanom Mehmedagićem.
05.12.2022. u 16:20
get url
text

Tokom sastanka, ambasador Reilly nedvosmisleno je potvrdio višedecenijsko prijateljstvo između Velike Britanije i Bosne i Hercegovine, te još jednom izrazio podršku suverenitetu, teritorijalnom integritetu i prosperitetu Bosne i Hercegovine.

Sagovornici su saglasni da OSABiH i partnerske institucije Velike Britanije imaju dobru saradnju u obavještajno-sigurnosnoj oblasti, te konstatovali da ona može biti temelj za dodatni razvoj odnosa.

Tokom radnog sastanka razgovarano je i o mogućnostima jačanja kapaciteta Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine u borbi protiv sve učestalijih cyber napada.

- U izazovnom vremenu u kojem se nalazimo jačanje cyber sigurnosti je od izuzetne važnosti. Zajedničkim naporima i konkretnim aktivnostima sa našim domaćim i međunarodnim partnerima možemo preventivno djelovati na zaštiti građana i intitucija Bosne i Hercegovine - kazao je Mehmedagić.

Mehmedagić je još jednom zahvalio ambasadoru Reillyju i Velikoj Britaniji za svesrdnu pomoć koju, kao strateški partner, kontinuirano pruža odbrambenom sektoru, sigurnosnim agencijama i institucijama u Bosni i Hercegovini.

Mehmedagić je još jednom potcrtao da Velika Britanija i njene sigurnosne službe u Obavještano-sigurnosnoj agenciji BiH imaju dobrog i pouzdanog partnera, saopćeno je iz ove agencije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.