open-navfaktor-logo
search
"Mjerenje" zločina
Mehmedović: Za Milanovića su manje vrijedne žrtve i Njemice koje su silovali i ubijali Rusi
Zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović pozvao je njemačke ambasade u BiH i Hrvatskoj, Christiana Schmidta i Christiana Schwartz-Schillinga da "nauče" od hrvatskog predsjednika kako se procjenjuje vrijednost žrtava.
07.12.2021. u 18:56
get url
text

- Naučite ovu lekciju od Milanovića da lakše shvatite šta se zapravo dešava u BiH - poručio je Mehmedović.

Milanovićev uređaj za mjerenje genocida i zločina i njegova berza za vrijednost dionica žrtava sigurno će povrijediti Nijemce, ističe on.

- Kad Rusi siluju i ubijaju Njemice, to je opravdana osveta i Njemica je manje vrijedna žrtva od ubijene Ruskinje ili Ukrajinke.
Milanoviću su Njemice koje su Rusi silovali i ubili, manje vrijedne žrtve, to je po njemu obična i opravdana osveta. Opravdan razlog za silovanje i ubijanje po Milanoviću. Nisu isto ruske i ukrajinske žene koje su ubili Nijemci, i silovane i ubijene Njemice. Ruske i ukrajinske žene su vrijednije žrtve - napisao je Mehmedović na svome Facebook profilu a potom citirao Milanovića:

- Nije svaki borac isti, postoji okupator, palikuća, ubica, i postoji druga strana, postoji onaj koji je prvi počeo, postoje ruske i ukrajinske žene koje su ubijane i paljene u Drugom svjetskom ratu, i postoje silovane Njemice od kojih su neke ubijene u ruskoj osveti. Je li to isto?! Onome kome je to isto neka to kaže. Meni nije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.