open-navfaktor-logo
search
Zajednički
Merhamet Mostar i obrazovne ustanove u HNK u akciji prikupljanja pomoći narodu Turske i Sirije
Nakon uspješno provedene prve faze akcije prikupljanja pomoći za narod Turske i Sirije, Regionalni odbor Merhameta Mostar nastavlja sa akcijom prikupljanja novčanih sredstava u saradnji sa obrazovnim ustanovama na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, saopćeno je iz RO Merhameta Mostar.
23.02.2023. u 22:19
get url
text

- Akciju provodimo uz saglasnost Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i do sada je našu akciju podržalo trinaest škola u kojima je skupljeno više od 54.000 KM - navode iz Merhameta.

U Mostaru akciju su podržale osnovne škole Zalik, Blagaj, Drežnica, Vrapčići, Gnojnice, Bijelo Polje, IV i VI osnovna škola, te Srednja ekonomska i ugostiteljsko-turistička škola.

U Čitluku akciju je podržala OŠ fra Didaka Buntića, OŠ Čapljina, Prva osnovna škola Konjic i OŠ Alija Isaković iz Prozora.

- Akciju provodi još nekoliko škola u Mostaru i Konjicu, a jutros smo obaviješteni da će akciju podržati i Univerzitet Džemal Bijedić u Mostaru. Akcija prikupljanja pomoći za narod Turske i Sirije trajat će do 6. marta - poručuju iz Merhameta i dodaju:

- Prezadovoljni smo odzivom obrazovnih ustanova. Trudimo se da prikupimo što je moguće više sredstava kako bismo zajedničkom solidarnošću pomogli u saniranju posljedica u područjima Turske i Sirije koje su pogođene zemljotresom.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.