open-navfaktor-logo
search
U četiri općine
Merhamet podijelio električne šporete i pakete za 40 porodica čije su kuće stradale u poplavama
Muslimansko dobrotvorno društvo Merhamet, u saradnji sa Merhametom Švedske, osiguralo je električne šporete i prehrambene pakete za 40 porodica čije su kuće stradale u nedavnim poplavama.
02.12.2021. u 10:50
get url
text

Šporeti i paketi podijeljeni su porodicama u četiri općine koje su najviše pogođene poplavama. Spomenutu donaciju dobile su ugrožene porodice u mjestima: Otes, Vreoca, Osjek (općina Ilidža), Pendičići, Gračanica, Šabići, Delijaš (općina Trnovo), potom Ribari, Džajići, Brđani, Boždarevići Donje selo (općina Konjic) te u mjestima Djevor, Ravna, Donja Jablanica, Dragan Selo, Slatina, Dobrinja i Bukov Pod (općina Jablanica).

Ovu pomoć, vrijednu 120.000 švedskih kruna osigurao je Merhamet Švedske.

- Sredstva za ovu akciju Merhamet Švedske prikupio je zahvaljujući Bosancima i Hercegovcima koji žive i rade u Švedskoj. Ponosan sam na to što su naši ljudi uvijek spremni da pomognu svojim sunarodnicima u Bosni i Hercegovini, a to su pokazali mnogo puta. Posebno se njihova humanost potrđuje u kriznim situacijama, poput ove kada su našu zemlju pogodile poplave" - izjavio je predsjednik Merhameta Švedske Fehim Halilović.

Osim Halilovića, podjeli električnih šporeta i prehrambenih paketa, vrijednih po 100 KM, prisustvovao je i predsjednik HO Merhamet MDD Kenan Vrbanjac te direktor Regionalnog odbora Merhameta Sarajevo Munib Bujak.

- Zahvaljujem se Merhametu Švedske na ovoj vrijednoj pomoći našim građanima čiji su domovi stradali u nedavnim poplavama. Muslimansko dobrotvorno društvo Merhamet se odmah uključilo tokom elementarnih nepogoda i djelovao je interventno. Na terenu su bile Merhametove ekipe, pratile odvijanje situacije i bile u stalnom kontaktu sa lokalnih službama civilne zaštite, tako da smo odradili veliki i značajan posao tokom poplava - kazao je Vrbanjac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.