open-navfaktor-logo
search
U svom stilu
Milanović branio Dodika: Visoki predstavnici izmišljaju krivična djela, a ignorišu Izborni zakon BiH
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas boravi u Širokom Brijegu gdje je, između ostalog, dodijelio odlikovanje 1. Poskok bojnu HVO-a Široki Brijeg Redom hrvatskog trolista. 
15.08.2023. u 15:31
get url
text

VEZANI TEKST - Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića

On je, kao i obično na ovakvim skupovima, govorio o Izbornom zakonu Bosne i Hercegovine te visokom predstavniku i optužnici protiv Milorada Dodika, pruživši mu podršku ne indirektan način.

Vrijeđao je instituciju visokog predstavnika i dao indirektnu podršku Miloradu Dodiku protiv kojeg je podignuta optužnica upravo zbog neprovođenja odluka visokog predstavnika.

- Dokle god visoki predstavnici, ko god im dao mandat, budu imali instinkta, interesa i volje mijenjati zakone u ovoj zemlji ukazima da bi postigli ovo ili ono, podigli optužnicu za izmišljeno novo krivično djelo protiv Pere, Marka, Milorada ili Muhameda, a nemaju vremena i interesa promijeniti Izborni zakon ove zemlje što mogu jednim potpisom pera, i onemogućiti da Hrvatima predstavnike biraju u Predsjedništvo one koji nisu Hrvati, ja u takvu pravdu ne vjerujem - rekao je Milanović ističući kako je "njegova dužnost da komentariše i ovu situaciju".

Poručio je kako njihova želja da Bosna i Hercegovina bude "uređena i funkcionalna država" te da danas pokušavaju "zaustaviti glupost i nepravdu".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.