open-navfaktor-logo
search
U Republici Srpskoj
Miličević potvrdio: Jelena Trivić osniva novu stranku
Milan Miličević prvi je političar koji je potvrdio da Jelena Trivić osniva novu političku opciju u Republici Srpskoj. V.d. predsjednika SDS-a govorio je o tome nakon sjednice Predsjedništva SDS-a, odgovarajući na novinarska pitanja.  
22.03.2023. u 17:46
get url
text

VEZANI TEKST - Dok Borenović drži glavu u pijesku, a Stanivuković želi za kormilo: Trivić odlazi iz PDP-a, ali ne i iz politike

- Ja želim Jeleni Trivić da uspješno završi i osnuje svoju političku stranku - rekao je ističući da očekuje da ostanu zajedno "na putu rušenja aktuelne vlasti".

- Jeleni Trivić želim svu sreću. Ja sam lično kao v.d. predsjednik SDS ponudio Jeleni Trivić da bude dio SDS, to bi bilo zadovoljstvo - rekao je on.

Podsjetimo, Jelena Trivić bila je kandidatkinja PDP-a koju je podržao i SDS-a u trci za predsjednika Relublike Srpske. U izbornoj noći proglasila je pobjedu, a zvanične rezultate koje je objavio CIK, po kojima je predsjednik RS-a Milorad Dodik, Trivić, kao i formalno PDP i dalje spore tvrdnjama da su izbori pokradeni.

Povlačenje i sukob sa Stanivukovićem

U prethodnom periodu Trivić se povukla iz političkog života, ušla u sukob sa Draškom Stanivukovićem optužujući ga za saradnju u izbornoj krađi sa Miloradom Dodikom i tvrdeći da neće ostati u PDP-u bude li u stranci i Stanivuković.

Prethodnih dana pojedini mediji su pisali da je Trivić predala dokumentaciju za registraciju stranke u kojoj bi se, navodno, trebao naći Ljubiša Petrović, SDS-ov gradonačelnik Bijeljine.

- Ljubiša Petrović jednako SDS, SDS jednako Ljubiša Petorivić to nema potrebe da se dovodi u pitanje - rekao je Petrović demantujući navode o izlasku i stranke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.