open-navfaktor-logo
search
Traje 15 dana
MOBiH raspisalo konkurs za školovanje kadeta na Vojnoj akademiji Oružanih snaga Nјemačke: Evo koji su uvjeti
AUTOR: Faktor
04.06.2024. u 11:17
get url
text
Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine objavilo je danas Javni konkurs za školovanje kadeta na Vojnoj akademiji Oružanih snaga Savezne Republike Nјemačke za školsku 2025/2026. godinu i ostaje otvoren 15 dana od dana objavlјivanja.
Konkurs je objavljen za dva kadeta, i to: Oficir za brdsku pješadiju - 1 kadet i Oficir za artiljerijske jedinice - 1 kadet.
Pored općih uvjeta kandidati moraju ispunjavati i posebne uvjete, a to ja da imaju završenu srednju škola IV stepen ili da trenutno pohađaju IV razred srednje škole te da su postigli ukupan uspjeh tokom školovanja najmanje – dobar.
Kandidati prijavlјeni na Javni konkurs proći će test fizičke spremnosti, psiho test, test opšteg znanja, test poznavanja engleskog jezika i intervju, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH. 
O svim uslovima konkursa kandidati mogu pročitati na linku: http://www.mod.gov.ba/afoto2016/040624konkursB.pdf i potrebnu dokumentaciju za prijavu preuzeti na linku: http://www.mod.gov.ba/aktuelnosti/oglasi/?id=107455
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.