open-navfaktor-logo
search
Pomoć za ranjena srca
Mostarci osigurali pet odlazaka na umru za građane Turske
Udruženje građana "Zajedno za naš grad" iz Mostara privelo je kraju još jednu uspješnu akciju, i ovog puta za Republiku Tursku.
15.03.2023. u 12:02
get url
text

Nakon "Kafe za Tursku i Siriju", Udruženje je izabralo pet osoba kojim je potom uplatilo sredstva za odlazak u Meku na obred umre. Osobe dolaze iz porodica koje su izuzetno ili skoro cjelokupno stradale u zemljotresima koji su pogodili Hatay.

- Sve radimo srcem, a tako je bilo i s ovom akcijom. Zahvaljujemo svima koji su učestvovali u akciji donacijama, informacijama ili pomažući na terenu. Presretni smo jer smo vidjeli koliko našim prijateljima iz Turske znači odlazak - rekao je za Anadoliju osnivač Udruženja Nermin Mehić.

FOTO: Zajedno za naš grad/Facebook

Poslije zaprimljenih donacija na račune, PayPal i pozive na broj 17015, a koje su uplatili Crvenom polumjesecu Turske, u Udruženju su odlučili pozvati dokazane prijatelje i donatore, a potom predložiti i akciju za obred.

- Ovaj vid pomoći smatramo nematerijalnim, jer to je ustvari bila pomoć za ranjena srca. Hvala Bogu i donatorima. To se ne može ispričati, ali se može osjetiti i vidjeti u zapisima objavljenim u proteklim danima na našoj stranici - navodi Mehić.

Na kraju je akcentirao saradnju sa priznatim bolnicama u Turskoj u kojima će se ubuduće posredtvom Udruženja "Jer nas se tiče" liječiti građani Bosne i Hercegovine koji se ne mogu liječiti i izliječiti u našim bolnicama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.