open-navfaktor-logo
search
Incident u Bugojnu
Musić upitao SDP: Šta je sljedeće, tražiti izbacivanje Srba, Hrvata, vjernika, nevjernika ili Roma
Čitajući od jutros informaciju o dešavanjima u Bugojnu protekle noći razmišljam kakve bi reakcije javnosti bile da je umjesto Zukana Heleza strogoću nad članovima Socijaldemokratske partije (SDP) ili bilo koje druge stranke, trenirao neko od zastupnika SDA u Parlamentu BiH, navodi Jasmin Musić, predsjednik Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Unsko-sanskog kantona.
19.02.2022. u 17:21
get url
text
Jasmin Musić,  predsjednik KO SDA USK
Jasmin Musić, predsjednik KO SDA USK

- Naglašavam da se radi o jednom od najviše pozicioniranih funkcionera SDP-a, zastupniku u Parlamentu BiH, potpredsjedniku SDP BiH i donedavnom predsjedniku Kadrovske komisije SDP-a. Do sada bi već sigurno svjedočili nizu saopćenja, uključujući i SDA koja bi u najmanju ruku osudila takvo ponašanje svog kadra. Danas ipak šutnja i od strane političkih partija i raznih udruženja koja nominalno štite ljudska prava - navodi Musić.

VEZANI TEKST - SDP-ovci Zukan Helez i Midhat Palić se u kafiću u Bugojnu fizički obračunali zbog direktora iz SDA

Helezov istup se ne može okarakterizirati drugačije nego kao šovinistički i rasistički, navodi Musić.

- Šta je sljedeće, tražiti od vlasnika izbacivanje Srba, Hrvata, vjernika, nevjernika ili Roma iz ugostiteljskih objekata - upitao se predsjednik SDA USK.

Dvostruki standardi "kritičke" javnosti i vješto ignoriranje ovog događaja, zaključio je on, ne spašavaju SDP od surove stvarnosti na koju su se sveli u našoj zemlji: kafanske tuče i servisiranja političkih koncepata stranaka nastalih iz okvira SDA u Sarajevu, Tuzli i Krajini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.