open-navfaktor-logo
search
Obnovili ljubav
"Na braniku Republike Srpske": Dodik i Nešić ponovo u koaliciji
Predsjednici SNSD-a Milorad Dodik i DNS-a Nenad Nešić potpisali su danas Sporazum o međusobnoj koalicionoj saradnji te dvije stranke, nakon što su se razišli 2020. godine.
07.09.2023. u 18:11
get url
text

Dodik je nakon potpisivanja sporazuma o koalicionoj saradnji sa DNS rekao, da je "zadovoljan činjenicom da je DNS u Narodnoj skupštini Republike Srpske do sada bio na fonu politika aktuelne vlasti i da će saradnja sa ovom strankom biti nastvljena u korist RS-a".

Kazao je da će sa DNS-om biti nastavljen rad na usklađivanju međusobnih politika i saradnji.

Dodao je da SNSD sa DNS-om ima dugogodišnju uspješnu saradnju, te da ostaju jedinstveni na političkom planu očuvanja i jačanja Republike Srpske.

- Naš sporazum se odnosi na zajedničke politike na nivou Republike Srpske i BiH, kao i pozicioniranje u skladu sa izbornim rezultatima - rekao je Dodik, nakon potpisivanja sporazuma.

On je dodao da će ovaj sporazum opredijeliti saradnju za lokalne pa i opće izbore.

Nešić je rekao da je "DNS svjestan trenutka potrebe za srpskim jedinstvom, te da će braniti ustavnu poziciju Republike Srpske".

- U vezi sa imovinom Republike Srpske neće biti pregovora. To je crvena linija za nas. Podržavamo Dodika jer on ne brani samo sebe već Republiku Srpsku, a proces protiv njega je proces protiv predsjednika koji predstavlja jedinstvo srpskog naroda - rekao je Nešić i dodao da "to neće biti dozvoljeno i da će DNS uvijek biti na braniku Republike Srpske".

Potpisivanju je prisustvovali članovi rukovodstava dvije stranke, među kojima i potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković, prenosi RTRS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.