open-navfaktor-logo
search
Zastupnički dom FBiH
Na sjednicama 9. i 10. marta budžet FBiH, vjerovatno i izmjene Zakona o doprinosima, zdravstvene ustanove
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine sutra bi trebala da utvrdi Prijedlog budžeta Federacije BiH za ovu godinu i ovaj dokument sa pratećim zakonima bi trebao da se nađe na dnevnom redu Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH naredne sjednice, kazao je za Faktor Mirsad Zaimović, predsjedavajući Zastupničkog doma FBiH.
21.02.2022. u 13:36
get url
text

Dodaje kako će zasjedanje trajati 9. i 10. marta i to najvjerovatnije u sali Parlamenta FBiH.

- Danas imamo sjednicu Kolegija i predložit ću vraćanje u salu Parlamenta FBiH. Zakašnjelu februarsku sjednicu, čekali smo da Vlada FBiH donese budžet, a imamo najavu da će biti sutra usvojen na Vladi FBiH, bi trebalo da održimo 9. i 10. marta, a martovsku u redovnom terminu, u posljednjoj sedmici tog mjeseca. Na dnevnom redu 9. i 10. marta bi trebao biti budžet FBiH i vrlo moguće reformski zakoni iz oblasti ekonomije, zakoni o izmjenama zakona o porezu na dohodak i doprinosima. I moguće je zakon o finansijskoj konsolidaciji zdravstvenih ustanova - rekao nam je Zaimović i dodao:

- Dakle, imat ćemo budžet i tri vrlo ozbiljna zakona. Vidjet ćemo šta još možemo pored ovog staviti na dnevni red. Konsultujemo Vladu FBiH da vidimo šta im je hitno. Sve što oni signaliziraju da je hitno, mi stavljamo na dnevni red, ali ne bih ovu sjednicu zatrapavao.

Zastupnički dom, koji je najveće zakonodavno tijelo u Bosni i Hercegovini, i koji broji 98 zastupnika, od početka pandemije koronavirusa nije održavao sjednice u sali Parlamenta FBiH jer ne ispunjava epidemiološke uvjete.

Sjednice su održavane online, a posljednjih mjeseci u sali jednog od sarajevskih hotela jer im nije bilo dozvoljeno da drže sjednice u Parlamentu BiH koji ima salu za ovaj broj zastupnika uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.