open-navfaktor-logo
search
Šok za građane
Najave iz Istočnog Sarajeva: Zbog nepotpisivanja ugovora o transportu, Kanton Sarajevo ostaje bez gasa od 1. januara
Kanton Sarajevo bi prema navodima iz Istočnog Sarajeva i kompanije Sarajevo gas od 1. januara 2024. godine mogao ostati bez gasa.
29.12.2023. u 13:18
get url
text

VEZANI TEKST - Energoinvest: Ne očekujemo nikakve probleme sa snabdijevanjem gasom, još rano govoriti o cijeni

Ovo je za N1 potvrdio Nedeljko Elek, direktor kompanije Sarajevo gas iz Istočnog Sarajeva koja vrši transport prirodnog gasa. Naime, kako nam je rečeno Sarajevo gas iz Istočnog Sarajeva je pozvao predstavnike Energoinvesta da se napravi trogodišnj ugovor, no oni to nisu željeli.

Elek je uputio dopis na adresu Energoinvesta.

- Poštovani, ovim putem želim da Vas obavijestim da smo zbog nepotpisivanja novog ugovora o transportu prirodnog gasa za 2024. godinu sa preduzećem Energoinvest d.d., prinuđeni da izvršimo prekid isporuke prirodnog gasa dana 1.1. 2024. godine u šest sati na magistalnom gasovodu u vlasništvu Sarajevo-Gasa a.d - naveo je Elek u dopisu.

Elek je za N1 dodao kako "su još u oktobru ove godine poslali pismo namjere".

- Dakle, mi smo i prošle godine dovedeni u ovu situaciju da 31. decembra potpišemo ugovor. Mi smo ih kontaktirali i nismo dobili niti jedan odgovor. Na sastanku su nam rekli da imaju problema sa bivšim direktorom. Nikakav konkretan razlog nemaju. Dokazali smo zbog kojeg je razloga došlo do poskupljenja. Do danas nismo dobili ugovor. Kada istekne ugovor krivično je djelo da isporučujemo gas. Mi smo uvijek spremni da potpišemo ugovor, nije do nas - tvrdi Elek. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.