open-navfaktor-logo
search
FUCZ
Nastavljena potraga za radnikom koji je pao u rijeku Bosnu
Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) rano jutros uputila je pripadnike dvije federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi i pod vodom s potrebnom opremom, koji će zajedno s pripadnicima Gorske službe spašavanja Žepče, CZ Žepče, PU Žepče i pripadnicima AFAD-a nastaviti potragu za radnikom, državljaninom Turske, koji je zajedno sa svojim kolegom bio angažiran na osiguravanju gradilišta autoceste na koridoru Vc.
15.11.2021. u 12:10
get url
text

Radi se o radniku koji je u ponedjeljak, 8. novembra, s krana na deset metara visine zajedno s kolegom pao u nabujalu rijeku Bosnu na lokalitetu Kahrimani kod Begovog Hana u Žepču, nakon čega je za njima organizirana potraga.

Tijelo drugog radnika, 43-godišnjeg državljanina Turske, spasioci su, 11. novembra, pronašli u rijeci Bosni, a za drugim nestalim muškarcem, državljaninom Turske, potraga je nastavljena.

Dvadeset dva pripadnika FUCZ-a, njih 12 iz federalne specijalizirane jedinice za spašavanje pod vodom s medicinskom podrškom i 10 pripadnika federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi s čamcima, podijeljeni u tri grupe i s ronilačkim timom u pripravnosti, pretraživat će područje od mjesta nesreće do Žepča i od Žepča do Zavidovića.

Pripadnici turskog Ureda za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama - AFAD koji su se odazvali pozivu turske kompanije "Cengiz Insaat" stigli su u Bosnu i Hercegovinu u petak navečer, 12. novembra, a sljedeći dan se odmah uključili u potragu kako bi pomogli spasiocima u pronalasku nestalog radnika.

Potrazi će se i danas pridružiti tim sa sonarom Odjela za javnu sigurnost distrikta Brčko jer je sonar koji imaju prilagođen za ovaj tip rijeke, saopćeno je iz FUCZ-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.