open-navfaktor-logo
search
Milioni iz budžeta
Neimar Mandić: Sve stepenice načelnika Općine Centar ne mogu izbrojati ni njegovi saradnici
Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić, odnosno njegov mandat bit će posebno upamćen po gradnji i renoviranju stepeništa u ovo lokalnoj zajednici. Broj stepenika koji su napravljeni teško je i izbrojati, a neki procjenjuju da ih je na hiljade.
17.12.2023. u 20:23
get url
text
Srđan Mandić
Srđan Mandić

Taj neimarski poduhvat načelnika Mandića možda ne bi bio ni zamijećen da se on lično na društvenim mrežama time na hvali. 

{$galerijaFotografija}

Koliko je načelnik izgradio stepenica, nisu uspjeli izbrojati ni u stručnoj službi, pa nismo dobili ni odgovor na pitanje o izgradnji stepeništa koje smo poslali prije desetak dana Službi za informisanje Općine Centar.

Na društvenim mrežama kritikuju načelnika Mandića i pitaju hoće li u svom madati napraviti bilo šta osim stepenica. Građani mu predlažu da bar zakrpi rupe na cestama i da im nadoknadi štetu za raštimane amortizere na autima.

Savjetuju ga da utopli što više zgrada kako bi se spriječilo bacanje skupe energije, te da bar zakloni od pogleda razrušene zgrade koje su ruglo u općini, umjesto što samo obilazi gradilišta stepeništa.

U 2022. godini Općina Centar je za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju stepeništa, pristupnih i pješačkih staza i ograda osigurala 2.477.000 maraka.

Budžetom Općine Centar za ovu godinu za projekte rekonstrukcije, sanacije i izgradnje stepeništa, platoa, pristupnih i pješačkih staza i rukohvatnih zaštitnih ograda osigurano je 1,87 miliona maraka!

 

Centar ulica  Avde Hume3.jpg
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.