open-navfaktor-logo
search
Neprijatno za gledati
"Nervni slom" Sanje Vulić pred Sudom: Brutalne psovke i prostačenje SNSD-ove prve dame u Parlamentu BiH
Sanja Vulić, šefica Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, doživjela je svojevrsni nervni slom danas ispred Suda BiH i to prije i u toku ročišta njenom stranačkom šefu Miloradu Dodiku. 
05.02.2024. u 14:32
get url
text

VEZANI TEKST - Suđenje Dodiku: Novinari zamalo ostali ispred Suda BiH, Sanja Vulić psovala "je... li vam mamu, vidjet ćete"

Prvo je psovala, kako se činilo, policajcima koji rade na ulazu u Sud BiH jer su joj rekli da ne može ući na ročište. Kako je rečeno, više nije bilo mjesta u sali. Nakon toga su Vulić popustile sve kočnice.  

- Sljedeći put ćemo dovesti 5.000 ljudi, je... li vam mamu, vidjet ćete - psovala je Vulić obraćajući se direktno u jednu od medijskih kamera, a potom je nastavila govoriti o malteretiranju Srba, o američkom ambasadoru u BiH, međunarodnoj zajednici koja mrzi Srbe i tome slično. 

Vulić je nešto kasnije ipak ušla u sudnicu da bi potom izašla ispred zgrade, tokom ročišta, i nastavila psovati. Vikala je glasno da je svi čuju, spominjući sutkinju Senu Uzunović, kao i američkog ambasadora u Bosni i Hercegovini Michaela Murphyja. 

VEZANI TEKST - Sutkinja Sena Uzunović preuzela suđenje protiv Milorada Dodika

Policija nije reagirala na divljanje Sanje Vulić i remećenje javnog reda i mira.

Portal Radio Sarajevo je zabilježio dio tog performansa SNSD-ove zastupnice, što možete pogledati u videu ispod. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.