open-navfaktor-logo
search
Bio čipovan
Nestao iz Nacionalnog parka Sutjeska: Trebinjska policija traga za medvjedom
PU Trebinje i članovi Lovačkog saveza Republike Srpske tragaju za medvjedom, teškim oko 150 kilograma, koji je nestao iz Nacionalnog parka Sutjeska. 
16.06.2022. u 09:20
get url
text

Slučaj je jučer prijavljen u PU Trebinje i sumnja se da je medvjed ubijen, odnosno da se radi o krivolovu.

- Slučaj je prijavljen u Policijskoj stanici Gacko. Pronađena je prerezana ogrlica od medvjeda koji je bio čipovan. U toku je potraga za životinjom, a na mjesto događaja upućeni su i psi tragači kako bi pomoću mirisa, sa mjesta gdje je ogrlica pronađena, pokušali da otkriju pravac kojim se životinja kretala – navode u PU Trebinje.

Goran Zubić, pomoćnik ministra šumarstva u Vladi Republike Srpske, kaže da se medvjedu izgubio svaki trag.

- Medvjed je bio obilježen ogrlicom koja emituje GPS signal, primijetili smo da ogrlica miruje tri dana, kada smo je pronašli, vidjeli smo da je presječena sječivom, a nikakvih tragova o medvjedu više nema. Mi pretpostavljamo da je ubijen, ali čitav slučaj je prijavljen policiji koja sada traga za njim – rekao je Zubić.

Ogrlica je pronađena u dijelu Nacionalnog parka koji je pod nadležnosti Policijske stanice Gacko. Policajci su o svemu obavijestili dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Trebinje, budući da je ubistvo medvjeda zakonom strogo zabranjeno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.